CSALÁDFOTÓZÁS

Csillogó szemek, önfeledt kacagás, játék, nagy ölelések... dokumentarista és lifestyle családfotózás a természetben vagy a saját otthonotokban...

...ha nem a beállított, kényszeres pózokra vágytok, hanem a valódi önmagatokat szeretnétek viszontlátni a fotókon séta, kirándulás, játék vagy bármilyen családi rendezvény közben.

HOGY TÖRTÉNIK A FOTÓZÁS?

Helyszínnek érdemes erdőt, vízpartot, parkot, arborétumot kiválasztani, az sem gond, ha játszótér is van a közelben. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat! A fotózásra hozzátok el a gyerekek kedvenc játékait, esetleg plédet, buborékfújót (ezeket én is tudok adni). Kényelmes ruhában gyertek, amiben tudtok mozogni és amit nem sajnáltok, ha koszos lesz. Váltóruhát is hozhattok.

A fotózás elején sétálunk, beszélgetünk, hogy oldjuk a feszültséget, a gyerekek is megszokják, hogy ott vagyok. Megbeszéljük, milyen képeket szeretnétek, van-e pontos elképzelésetek,  én is elmondom az ötleteimet (mindig van néhány fix trükk, ami bevethető).

Csinálok pár közös beállított családi fotót, ezután általában feloldódik mindenki annyira, hogy beindul magától a játék. Innentől kezdve főleg "megfigyelő" leszek, hogy elkaphassam a pillanatokat. Természetesen közben is instruálok, ha szükséges. Amiről mindig készül fotó: a gyerkőcökről külön-külön, is, a testvérekről együtt, a szülő-gyerek ölelésekről, puszikról, bújásokról.

Ha egy konkrét családi rendezvényt szeretnétek megörökíteni, vagy rossz az idő, akkor az adott helyszínen vagy az otthonotokban is megoldható a fotózás.

Természetesen a fotózás végeztével nekem nem ér véget a munka: a képeket válogatom, egyesével szerkesztem, 2-3 hét múlva digitálisan adom át.

A nyers képek nem kerülnek átadásra.

MIRE ÉRDEMES FIGYELNI?

 • Öltözék: minél egyszerűbb, letisztultabb, lehetőleg egyszínű vagy kevésbé élénk mintás legyen. Ha meg tudjátok oldani, akkor akár össze is öltözhettek a gyerkőcökkel hasonló stílusú, színű ruhákban (pl. matróz stílus).

  Amit kerüljetek el:
  - túl nagy vagy túl kicsi minta,
  - neon és élénk színek, 
  - feliratok.
  Ezek mind vonzzák a tekintetet és elterelik a figyelmet az arcokról.

  Nem szerencsések a kényelmetlen, szűk ruhák.
  Ha szeretnétek szépen, elegánsan felöltözve is fotókat, akkor érdemes ezeket váltóruhaként hozni. Igaz ez a cipőkre is.
   

 • Enni- és innivaló legyen nálatok, 1-2 óra alatt (főleg, ha mozogtok), mindenki megéhezik, ilyenkor a gyerekek sem bírják annyira a gyűrődést és hamar elfogy a türelmük... ez a felnőttekre is igaz :)
   

 • Fotózásra legalkalmasabb időpontok: általában a késő délutáni, kora esti órák, az "aranyóra", amikor már tompább a napfény (cserében gyönyörű arany fénye van) és nincsenek kontrasztos árnyékok. Ez a naplemente előtti 1-2 óra.
  Nyáron a délelőtti, déli és kora délutáni órák felérnek egy katasztrófával.

Csomagok és árak

Albumok