SAJÁT PROJEKTEK

TÚRA, UTAZÁS, FELFEDEZÉS, KALAND, URBEX, TEMETŐ

Világ életemben imádtam a természetet, az utazást, ugyanakkor érdekelt a múlt, a régi korok és az elmúlás pszichológiája is. Gyerekként sokáig régész, kalandor, világjáró utazó szerettem volna lenni. Bár felnőttem és eléggé másfele sodort az élet, a világ, a távoli tájak, hegyek, múlt, történelem, a mitológia, legendák iránti rajongásom ennek ellenére nem csökkent és a kalandvágyam kilométerhiánnyal összekötve megmaradt.

Vándorlás - túra, utazás, tájképek

VÁNDORLÁS

Az ember nyugtalan teremtmény, s időnként racionálisan nem megmagyarázható indokok alapján mennie kell. Valahová. Ha jó neki, ahol van, azért. Ha nem, azért. Utaznia kell. Hisz ebben a menekülésben van az ő szabadsága.” /Jász Attila/

Ha lehetőségem lenne, nem is időnként mennék, hanem minél gyakrabban... erdők, mezők, hegyek, városok, mindegy, csak minél többet láthassak és tapasztalhassak. Mert kell a felfedezés, az inger, a fák között átszűrődő napfény, az eső és avar illata, a hó ropogása, a víz csobogása, a madárdal, a tücskök ciripelése, a bárányfelhők az égen, a köd sejtelmessége, a régi városok macskaköves utcái, tornyai, rejtett kincsei, az érzés, hogy élek.

Kell az úttalan út, az eltévedés, az izomláz, a kellemes fáradtság, a tűző napon való leégés... mert Paolo Coelho szavaival élve: “Ha azt gondolod, hogy a kaland veszélyes, próbáld a megszokást. Az halálos.”

Éld át velem újra kalandjaimat a fotóimon keresztül!

 
Copy of _DSC6066_edited.jpg

HANYATLÁS

"Ha nem követed nyomon a múltat, soha nem fogod megérteni a jövőt." /Sarah Dessen/

Elhagyott épületek, üresen ásító gyárak, mohos romok, omladozó, tetőtlen falak, rozsdaette roncsok... mind a a múltról, régi életekről, letűnt korokról mesél. Az elmúlás pókhálóként borít be mindent. Mégis, szinte mindenhol megjelenik az élet is: a természet lassan visszaveszi, ami az övé.

Erről szól az urbex: a múlt mementóinak felfedezése, betartva egyetlen szabályt:
"Take nothing but pictures. Leave nothing but footprints."

Fedezd fel velem a múltat a fotóimon keresztül!

 
 

KÓSZA KRÓNIKÁK - A BLOG

koszakronikaklogo-kicsi2.jpg

2011-ben született meg a KÓSZA KRÓNIKÁK blogom, hogy a fotóimon és leírásaimon keresztül mások is átélhessék a kalandjaimat, túrákat, felfedezéseket, megismerkedhessenek az urbex világával, bejárhassanak elhagyott helyeket, épületeket, roncsokat és romokat, valamint régi temetőket, láthassák, mennyi gyönyörű és érdekes hely van mind kis hazánkban, mind külföldön.

 

SAJTÓMEGJELENÉSEK, CIKKEK

cikk screenshot.JPG

Roszberger Bandi, volt csoporttársam keresett meg azzal a kéréssel, hogy a Záridő Magazinba írjak az urbex-ről, elhagyatott helyek, gyárak, roncsok fotózásáról. Így összeszedtem a gondolataimat, és írtam egy kis összefoglalót arról, hogy kezdődött a mániám, kalandjaimról, vicces vagy ijesztő helyzetekről és helyekről, egyszóval megírtam a hivatalos háttérsztorit a képeimhez:
https://zarido.hu/az-elmulas-diszkret-baja/

A nagy érdeklődésnek köszönhetően a cikk még kiegészült egy olvasói kérdezz-felelekkel is:
https://zarido.hu/olvasoi-kerdezz-felelek/

press to zoom
press to zoom
1/1
 
_DSC0232_panorama-ff.jpg

KIÁLLÍTÁS

Kovács Réka Éva fotkiállítás meghívó
Riport a kiállításrólGong Rádió (Faragó Miki)
00:00 / 13:39
received_634606360675392.jpeg